30 Aralık 2014 Salı

PEPE


            Pepee, bir Türk çizgi dizisi ve aynı isimli çizgi dizinin kahramanı olan çizgi karakterin adı.                              Pepee okul öncesi yaş grubu için, özel olarak tasarlanmış, Türkiye' nin ilk çizgi film projesidir. 2008 yılında ilk yapımına başlanan senedirTürkiye'nin en çok izlenen çocuk kanalı TRT Çocuk'ta yayınlanmakta ve tüm yeni bölüm yayınları reyting rekorları kırmakta[kaynak belirtilmeli], Pepee, Eskişehir’de Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından hazırlanmakta ve 3-6 yaş grubunu hedefleyen bir yapım. TRT Çocuk kanalında yayınlanmaktadır. Senaryosu; oyuncu Ayşe Şule Bilgiç’e, müzikleri anadolu rock şarkıcısı Kıraç’a aittir. Çizgi dizinin özel danışman ekibin, pedagog ve eğitim uzmanlarının denetiminde hazırlanan yapımın senaryosu, aynı zamanda çizgi dizinin yaratıcısı olan Ayşe Şule Bilgiç tarafından yazılıyor. Yönetmenliğini Özhan Oda üstleniyor.

galata saray

Galatasaray Profesyonel Futbol TakımıGalatasaray Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray AŞ tam adıyla Galatasaray Sportif ve Sinai Yatırımlar A.Ş, Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı'nın sahibidir. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur. Hisselerinin %55,03'ü Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne aittir, %44,96'sı Borsa İstanbul'da halka açıktır.
1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Şu ana kadar 19 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 15 kez Türkiye Kupası ve 13 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayı en iyi takımı[2] 2001 Ocak ayında ise puan sıralamasında 1. sıraya yükselerek ayın lideri olmuştur.
Galatasaray 1999-00 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal FC kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupa'yı da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş,[3] böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka haline gelmiş[4] ve kulüp dünya çapında büyük bir 

29 Aralık 2014 Pazartesi

CAİLLOU

Caillou (okunuşu: Kayu), yazar Christine L'Heureux ve çizer Hélène Desputaux'un kitaplarından televizyona uyarlanan Kanada yapımı çizgi dizidir. Dizi, Caillou adlı 4 yaşındaki bir erkek çocuğun insanlarla ilişkilerini ve günlük yaşamını konu alır. Orijinal dili Fransızca olan dizi, farklı dillere çevrilerek Amerika'dan Almanya'ya, İngiltere'den Türkiye'ye kadar pek çok ülkede yayımlanmaktadır.
Caillou sözcüğü Fransızcada "çakıl taşı" demektir ve bu sözcük saçsız baş anlamında da kullanılır. Dizideki Caillou karakterinin saçı yoktur. Dizinin yapımcıları bu konu hakkındaki soruları resmî sitesinde şöyle yanıtlamışlardır: Kitaptaki Caillou karakterinin yaşı, çizgi dizidekinden daha küçüktür ve bebeklerin saçları gür değildir. Diziye yapılan uyarlamada da aslı bozulmamış ve bu yüzden yaşı büyümesine karşın Caillou karakteri televiyzona saçsız olarak aktarılmıştır.

Ana karakterler


Caillou'nun ailesi: Soldan sağa Rosie, Boris, Caillou ve Doris
  • Caillou(1-174): Dizideki olayların onun yaşamı etrafında aktarıldığı 4 yaşındaki erkek çocuk. Genellikle kırmızı yakalı sarı bir tişört ve mavi bir şort giyer. Sarı çorapları ve kırmızı ayakkabıları vardır. Saçsızdır.
  • Doris(1-169): Caillou'nun annesi. Caillou bir şeye gereksinim duyduğunda, annesi yetişir. Sekreterlik yapar.
  • Boris(1-174): Caillou'nun babası. Babacan ve iyi yürekli biridir ancak tamir işlerinde çok yetenekli olduğu söylenemez. Tamir etmeye çalıştığı şeylerden pek bir hayır gelmez.
  • Rosie(93-174): Caillou'nun kız kardeşi. Caillou'dan 2 yaş kadarküçüktür.Saçları turuncudur. Bazen ağabeyi Caillou'nun başına işler açar.
  • Büyükanne(1-151): Boris'in annesi ve Caillou'nun babaannesi. Caillou'nun sorunlarına yaratıcı çözümler üretir.
  • Büyükbaba(1-152): Boris'in babası ve Caillou'nun dedesi. Caillou'yu gezmeye götürür ve onunla ilgilenir.
  • Gilbert(1-74 136-174):Caillou'nun çok değerli kedisidir
  • Clementine(94-174):Caillou'nun yakın arkadaşıdır.Billy adında bir ağabeyi vardır.
  • Leo(94-174):Caillou'nun en yakın arkadaşıdır.
  • Sarah( 94-174):Caillou'nun komşusudur.Çinlidir.
  • Bayan Martin(1-173):Caillou'nun öğretmenidir.
  • Xavier(152-174):Caillou'nun arkadaşıdır.
  • Emma(152-174):Caillou'nun diyabet hastası olan bir arkadaşıdır.
  • Andre(152-174):Caillou'nun ondan biraz büyük olan arkadaşıdır.

ARKA BAHÇEDE BİLİM

Arka Bahçede Bilim, Yumurcak TV'de yayınlanan çocuk belgeseli. Programda statik elektrikten gazoz yapımına kadar çok farklı şey vardır. Programın kendine özgü karakterleri bulunur. Programda elektrikli makinelerin yapımı daha fazladır. Dönme dolapelektrik zili ve statik elektrik dedektörü bunlara örnek gösterilebilir.
Daha önce Deney Bahçesi adıyla Jojo'da da yayınlanmıştır

PRENSES SOFİA

 Prenses Sofia resmen serisi pilotu bir saatlik özel olan 18 Kasım 2012 tarihinde Disney Channel onun başlangıcını yaptı 11 Ocak 2013 tarihinde ilk yarım saatlik bölüm ile prömiyeri bir 3D bilgisayar - animasyon televizyon dizisidir . Uygun , kraliyet prenses olma eşiğinde bir genç kız olan itibari karakter , sesi gibi serisi yıldız Ariel Kış .
Bu Sofya , ( Sara Ramirez tarafından seslendirilen) annesi kadar halktan en arka plan ile küçük bir kız tanıttı Kral Roland II evlenir ve aniden olur

26 Aralık 2014 Cuma

MİKİ FARE


Miki Fare (İngilizcesi Mickey Mouse), 1928'de Walt Disney tarafından yaratılmış ve seslendirilmiş karikatürlü karakteridir.The Walt Disney Company'nin sembolü haline gelmiştir ve doğum günü Steamboat Willie'deki ilk performansı olan 18 Kasım 1928 olarak kullanılır.
Basit bir fare tasarımından başlayan Mickey Fare karakteri, birçok çizgi filmi de çekilmiş ve Dünya'da en fazla tanınan sembollerden biri haline gelmiştir.
Walt Disney Miki Fare karakterini 1928'den 1946'ya kadar seslendirmiştir. Günümüzde Mickey'yi Wayne Allwine seslendirmektedir.
70 yıllardan sonra çizerleri arasında Türk-Amerikan kökenli karikatürist Murad Gümen'de yer almıştır.